Performance Programma

Tijdens een programma van 3 tot 6 maanden geven we jouw interne werking en organisatie een grondige boost. Onze experten werken samen met jou een aanpak op maat uit en werken hands-on mee aan de groei en prestaties van jouw teams. Zowel voor bedrijven die hun eerste stappen zetten in performance management, als bedrijven die willen gaan voor een ambitieuze next step.

Wanneer je team snel groeit komen er veel challenges op je af. Hypernova hielp ons met het implementeren van een moderne performance management aanpak. Top begeleiding met veel inzet en toewijding!
— Yannick Khayati, CEO The Growth Revolution

Programma Aanpak

Samen gaan we aan de slag om tot een duurzaam en resultaatgericht programma te komen. We werken daarvoor met verschillende bouwstenen en een unieke performance methodologie.

Programma Roadmap Voorbeeld

Programma Roadmap Voorbeeld


FASE 1: PERFORMANCE ANALYSE

We starten elk programma men een uitgebreide performance analyse. We identificeren alle huidige activiteiten en analyseren de manier waarop taken, teams en verantwoordelijkheden worden verdeelt. We verzamelen feedback uit de teams en onderzoeken welke zaken de productiviteit bevorderen en welke remmingen het team ervaart.

We verwerken alle input in jullie persoonlijke Impact Mapping. Dit document geef een concreet zicht op de manier waarop jullie teams en medewerkers kunnen groeien en meer impact hebben.

Impact Mapping

Impact Mapping

Groeifase Detectie

Groeifase Detectie


FASE 2: operationele sprints & coaching

Op basis van de resultaten uit de performance analyse maken we een operationeel actieplan op. Onze coaches geven praktisch advies over de manier waarop taken verdeelt, uitgevoerd en geëvalueerd worden. Elke 2 weken brengen we operationele verbetering tot stand en ontwikkelen we meer productiviteit, kwaliteit en sfeer in jouw teams.

We voorzien naast in-house coaching 2 extra bouwstenen om jouw teams optimaal te begeleiden:

  • Een online employee handbook waarin we allerlei belangrijke informatie, documentatie & templates bundelen en ter beschikking stellen voor de medewerkers. Een handbook zorgt gemiddeld voor maar liefst 50% minder tijd aan intern overleg en praktische vragen.

  • Een performance dashboard waarin we we belangrijke doelstellingen en cijfers in kaart brengen. Op die manier kunnen teams objectief hun progressie en impact meten en bespreken.

Employee Handbook

Employee Handbook

Performance Dashboard

Performance Dashboard


FASE 3: EVALUATIE & TRAINING

Na enkele operationele sprints houden we een grondige evaluatie. We brengen in kaart welke noden er rond coaching, training en operationele ondersteuning er leven binnen je bedrijf. We gaan op zoek naar profielen die onze rol kunnen overnemen en helpen met de aanwerving, onboarding en opleiding. Samen zorgen we voor een duurzame structuur die jouw team performance continu aanwakkert en bijstuurt.


Interesse in een samenwerking? 

We maken graag kennis met jouw uitdagingen. Laat van je horen via onderstaand formulier of stuur een mailtje naar info@hellohypernova.com.

Naam *
Naam