Performance Programma

Tijdens een programma van 3 tot 6 maanden geven we jouw interne werking en organisatie een grondige boost. Onze experten werken samen met jou een aanpak op maat uit en werken hands-on mee aan de groei en prestaties van jouw teams. Zowel voor bedrijven die hun eerste stappen zetten in performance management, als bedrijven die willen gaan voor een ambitieuze next step.

Wanneer je team snel groeit komen er veel challenges op je af. Hypernova hielp ons met het implementeren van een moderne operationele aanpak. Top begeleiding met veel inzet en toewijding!
— Yannick Khayati, CEO The Growth Revolution

Programma Aanpak

Samen gaan we aan de slag om tot een duurzaam en resultaatgericht programma te komen. We werken daarvoor met verschillende bouwstenen en een unieke performance methodologie.

Programma Roadmap Voorbeeld

Programma Roadmap Voorbeeld


FASE 1: Groeistrategie

1. Feedback Survey - Via een anonieme online survey verzamelen we feedback van je medewerkers en klanten. We analyseren de sterktes, uitdagingen en mogelijkheden die ze op langere termijn zien.

2. Interviews - We organiseren persoonlijke gesprekken met iedereen in je managementteam. Op basis daarvan ontwikkelen we een helder zicht op de groeimogelijkheden van jullie bedrijf en wat er nodig is om verdere groei te stimuleren.

3. Groeiplan - We verwerken alle inzichten in een persoonlijk groeiplan. Dit document geeft een concreet zicht op de manier waarop jullie kunnen groeien en meer impact nastreven. Daarbovenop werken we een pragmatisch stappenplan uit om dit te gaan realiseren.

Impact Mapping

Impact Mapping

Groeifase Detectie

Groeifase Detectie


FASE 2: operationele sprints & coaching

In de tweede fase krijg je een coach die de implementatie van het groeiplan zal faciliteren. Op wekelijkse basis bespreken we de operationele stand van zaken. Daarnaast ontwikkelen we de tools & structuur die jouw bedrijf nodig heeft om verder te groeien.

Populaire tools & instrumenten:

  • Een organisatiearechitectuur waarin we bepalen hoe activiteiten, teams, verantwoordelijkheden en doelstellingen worden ingedeeld. Op die manier hebben we een visueel overzicht van de verschillende teams en de verwachtingen.

  • Een online employee handbook waarin we allerlei belangrijke informatie, documentatie & templates bundelen en ter beschikking stellen voor de medewerkers. Een handbook zorgt gemiddeld voor maar liefst 50% minder tijd aan intern overleg en praktische vragen.

  • Een performance dashboard waarin we we belangrijke doelstellingen en cijfers in kaart brengen. Op die manier kunnen teams objectief hun progressie en impact meten en bespreken.

  • Een communicatie ritme om de juiste informatie en inspiratie op een structurele en efficiënte manier tot bij medewerkers te krijgen.

Employee Handbook

Employee Handbook

Organisatiearchitectuur

Organisatiearchitectuur

Performance Dashboard

Performance Dashboard

Communicatie ritme

Communicatie ritme


FASE 3: EVALUATIE & TRAINING

Na enkele operationele sprints houden we een grondige evaluatie. We bespreken de progressie en evalueren de resultaten. Op basis van deze inzichten sturen we het groeiplan bij en starten we een volgende operationele sprint. We bekijken welke noden er leven in je bedrijf en gaan op zoek naar een operationeel profiel die onze rol op termijn kan overnemen.

Groeien in professional services en toch garant blijven staan voor hoge kwaliteit en klantvriendelijkheid? Dankzij de hulp van Hypernova werden deze uitdagingen overzichtelijk en haalbaar!
— Nathalie De Ceulaer, CEO Qristalfin

Interesse in een samenwerking? 

We maken graag kennis met jouw uitdagingen. Laat van je horen via onderstaand formulier of stuur een mailtje naar info@hellohypernova.com.

Naam *
Naam