Organisatiearchitectuur: de juiste mensen op de juiste plaats.

 

Bedrijven die duurzaam willen groeien hebben er alle belang bij om de juiste mensen op de juiste plaats te zetten. Mensen die hun skills ten volle kunnen benutten en ontwikkelen zijn niet alleen veel productiever, ze komen ook met veel meer goesting naar het werk en veranderen minder snel van werkgever.

Wij helpen je graag uitzoeken op welke manier je activiteiten, verantwoordelijkheden en teams best verdeelt. Samen werken we een optimale organisatiearchitectuur uit.

orgschema.jpg

Aanpak

1. Intake - Via een intake gesprek krijgen we een helder zicht op de huidige groeifase van je bedrijf en jouw uitdagingen en doelstellingen.

2. Activiteiten Mapping - Samen identificeren we de verschillende type klanten en collega’s waarmee relaties worden opgebouwd. We bekijken welke stappen en fases ze met jullie doorlopen en wat er nodig is om hen optimaal te begeleiden.

3. Team Design - In deze fase bepalen we welke teams er nodig zijn om de meest belangrijke activiteiten en ondersteuning te verzorgen. We maken voor elk team een elevator pitch waarin we duidelijk omschrijven wat hun missie is, wie hun (interne) klant is en welke doelstellingen ze nastreven.

4. Besluitvorming - Er zijn heel wat manieren om beslissingen te bespreken en nemen. Het belangrijkste aspect is bepalen welke beslissingen het managementteam zelf neemt en welke niet. Ga je voor een gecentraliseerd model en controle of laat je los en geef je meer autonomie en verantwoordelijkheid? Samen gaan we op zoek naar de (tussen)vorm die het beste past bij de cultuur en behoeften van jouw teams.

5. Communicatie - In de laatste stap werken we een communicatie uit die gebracht kan worden aan het hele bedrijf. We zetten een interne campagne op waarbij alle teams hun missie en activiteiten pitchen naar hun rechtstreekse klant, doelgroep, partner of verantwoordelijke.

Hypernova stelde onze manier van samenwerken constructief in vraag. We verbeterden de werking en team communicatie zonder ook maar 1 moment onze bedrijfscultuur uit het oog te verliezen.
— Glenn Fellows, Lunar Gravity
 

Team Design - Mission Statements

Team Design - Mission Statements

Besluitvorming Model

Besluitvorming Model


Interesse in een Organisatiearchitectuur? 

Ontvang vrijblijvend meer informatie en toelichting. Laat van je horen via onderstaand formulier of stuur een mailtje naar info@hellohypernova.com.

Naam *
Naam