Pick-it Business Plan

Als tech startup van het jaar haalde Pick-it 2.5M€ investeringen op en distribueren ze hun product ondertussen wereldwijd. Ontdek hoe een upgrade in hun communicatie deze groei ondersteunde.

 
 
pickit-channelgrowth.jpg
 
 

MEET PICK-IT

Met hun innovatieve 3D camera en AI powered software geeft Pick-it industriële robots de mogelijkheid om te zien wat er gebeurt en slim in te spelen op allerlei scenario's. Een landingspagina met enkele youtube-filmpjes bleek namelijk genoeg om meer dan 1 miljoen euro omzet te genereren.

Wekelijks werden er systemen verstuurd naar alle hoeken van de wereld en steeds meer grote spelers uit de automatisatie-industrie zakten af naar Leuven voor een kennismaking. De ambitie om internationaal door te groeien wakkerde dag na dag aan. 

De Uitdagingen

Op dat moment bestond het bedrijf uit een 20-tal software engineers en AI-experten. Na een succesvolle lancering werd echter snel duidelijk dat je geen bedrijf uitbouwt enkel en alleen met softwareontwikkelaars. Er was nood aan ondersteuning op vlak van strategie, marketing, sales en fundraising. Want ondanks de gezonde cijfers werd het snel duidelijk dat extra zuurstof nodig was om door te groeien.

pickit-team-meeting-pickit.jpg

De gesprekken met financiële partners verliepen echter stroef. Het was moeilijk om hen snel en duidelijk uit te leggen welk potentieel het bedrijf had. Terwijl ontwikkelaars van over heel de wereld verhuisden naar Leuven beten investeerders hun tanden stuk op een complex verhaal.

Communicatie Upgrade

De eerste en meest belangrijke stap was een duidelijke focus kunnen communiceren en overbrengen. Zowel intern als extern. Om dit te ondersteunen besloten we een Pitch Kit uit te werken met allerlei introductie documentatie en presentaties. Van een 1-minute elevator pitch tot een lijvig businessplan. 

pitch-bp.jpg
pitch-ep.jpg

Meest Beloftevolle Tech Startup

We gingen snel aan de slag met deze nieuwe communicatie. De impact van de Pitch Kit was enorm. Zo werd Pick-it opgenomen in Deloitte's Rising Star lijst (10 meest beloftevolle starters) en door Trends verkozen als Tech Startup of The Year. Een fijne erkenning voor de grensverleggende innovatie die plaatsvindt binnen dit groeibedrijf.

2,5M€ Investering Opgehaald

En last but not least: met Urbain Vandeurzen en PMV vond Pick-it de ideale investeerders om internationaal door te groeien. Deze kleppers zetten hun schouders onder de verdere groei van Pick-it met een kapitaalsinjectie van maar liefst 2.5 miljoen euro. Niet slecht! 

pickit-pr-shot2.jpg
 
Een van de beste investeringen die ik gedaan heb.
— Peter Soetens, CEO Pick-it

Wil je ook in high-performance modus communiceren?

Laat van je horen via onderstaand formulier of stuur een mailtje naar info@hellohypernova.com.

Naam *
Naam