Een terugblik op 2018

Een nieuw jaar brengt naast kroketten en gevulde kalkoen ook de nodige reflectie met zich mee. Waar staan we momenteel? Wat hebben we reeds bereikt en hoe gaan we daar op verder bouwen? Het zijn allerlei vragen die ook bij ons de revue passeerden.

2018 was een bijzonder jaar voor ons. In september schoten we uit de startblokken na enkele maanden voorbereiding onder de radar. Vol enthousiasme zochten we ons een weg naar creatieve groeibedrijven met organisatorische uitdagingen om aan te pakken. Veel geprobeerd, veel geleerd, veel gerealiseerd. We zetten onze highlights op een rijtje.


20 September 2018 - Hello Hypernova

Op 20 september gaven we het officiële startschot voor Hypernova. We verzamelden met meer dan 100 vrienden en professionele kennissen in Gent en klonken op een nieuw avontuur. We introduceerden onze ambitie en schetsten het concept van onze dienstverlening. Toegegeven: dat concept was hier en daar nog wat onduidelijk maar op een bepaald moment moet je durven springen. Wie springt valt trouwens sneller op dan je denkt. Zo pikte Bloovi onze lancering op en publiceerden ze een fijn artikel over onze missie & visie.

Team Update - 2019-01-januari.004.jpeg
Team Update - 2019-01-januari.006.jpeg

De eerste klanten

Al snel hadden we gesprekken met meer dan 50 creatieve groeibedrijven. Sommige zeer vrijblijvend en andere al wat concreter. We contacteerden mensen uit ons netwerk, gingen naar events en nodigden regelmatig ondernemers uit voor interactieve groepssessies rond team performance & organisatieontwikkeling. Zo leerden we heel wat bij over onze doelgroep en hun groeipijnen, alsook op welke manier ze wilden samenwerken met externe partners.

Na een tijdje werkten we samen met een diverse groep early believers. Hun vertrouwen geeft ons nog steeds geweldig veel energie. Marketing, webdevelopment, opera & ballet, VR, robotica of online nieuws? We lieten ons gulzig onderdompelen in hun creatieve expertise en organisatorische uitdagingen.

Team Update - 2019-01-januari.008.jpeg
Team Update - 2019-01-januari.009.jpeg

Populaire Producten

Al snel merkten we welke van onze producten of deliverables regelmatig in the picture kwamen. In onze top 3 vind je het team performance rapport, een online employee handbook en een team architectuur. We vatten kort even samen waarom ze zo populair zijn.

Team Performance Rapport

In dit rapport identificeren we de verborgen remmingen in je organisatie en krijg je praktische tips om je team beter te helpen presteren. Meteen nadat je een korte online survey hebt ingevuld ontvang je jouw gratis rapport via email. Met gepersonaliseerde tips & tricks er boven op! Meer info vind je hier.

Online Employee Handbook

Alles wat nieuwe collega's moeten weten over de interne werking wordt netjes digitaal gebundeld en beheerd op 1 centrale plaats. Inclusief tools, checklists en templates die ze kunnen downloaden. Dit blijkt een enorme tijdswinst te zijn wanneer steeds meer collega’s het team vervoegen. Je kan het zien als een automatisatie van veel gestelde interne vragen.

Sommige van onze klanten zullen hun handbook binnenkort zelfs online zetten voor het brede publiek. Het is dan ook een erg authentieke & inspirerende manier om te connecteren met talent.

tgrhandbook-wip.jpg
Team Update - 2019-01-januari.015.jpeg

Een Team Architectuur

We onderzoeken en definiëren de ideale samenstelling van je teams. We brengen in kaart welke teams jij nodig hebt en wat de nodige skills, ervaring, tools & gedrag zijn om optimaal te kunnen presteren.

moonbase-matrix.jpg
Team Update - 2019-01-januari.017.jpeg

Visie uitdragen & kennis delen

Onze ambitie is om zoveel mogelijk omgevingen te ontwikkelen waar mensen creatief, productief en vol goesting kunnen samenwerken. Er gaat geen dag voorbij zonder dat we kritisch kijken naar organisatie en wat er structureel beter kan. We delen deze kennis graag met iedereen die zijn teams in optimale omstandigheden wil laten presteren.

Team Update - 2019-01-januari.020.jpeg
Team Update - 2019-01-januari.021.jpeg

Creative Leaders

Naast onze consulting activiteiten zetten we ook onze schouders onder Creative Leaders. Een community en inspiratieplatform voor iedereen die wil verkennen hoe je het beste uit mensen en teams haalt. Tijdens de jaarwisseling lanceerden we met Brandstof voor het eerst een fijn jaarmagazine vol inspirerende interviews. Check it out!

Team Update - 2019-01-januari.022.jpeg
inside-mockup-nologo.jpg

Op naar 2019!

Waarom vinden sommige teams keer op keer de juiste oplossing voor hun klanten? Wat zorgt ervoor dat bepaalde groepen 2 tot zelfs 8 keer sneller werken? Wat motiveert en engageert mensen nu eigenlijk echt? Dat zijn de vragen die ons elke dag opnieuw prikkelen. Want er is niets mooiers dan het creatief vermogen in teams aanwakkeren en optimaal benutten. Op naar 2019!


Ontdek hoe jij het creatief vermogen van je team optimaal kan aanwakkeren en benutten.