Hello Hypernova!

Time flies when you’re having fun. Ik leerde deze uitspraak kennen via mijn leerkracht economie in het zesde middelbaar. Na elk verlossend belsignaal vuurde hij deze oneliner af. Met een grote glimlach op zijn gezicht. 

Ik ontdekte pas in de hogeschool het gevoel waar hij zo vrolijk naar verwees. In tegenstelling tot wiskunde of aardrijkskunde vlogen de lessen webdesign en programmeren voorbij. Elke avond zat ik te prullen op mijn laptop, verdiept in een middelmatig ontwerp of een programmeerfout die ik maar niet opgelost kreeg. Ik ging er volledig in op en genoot met volle teugen. 

Verliefd op creativiteit

Het is in die periode dat ik verliefd werd op creativiteit. Op ons unieke vermogen om iets tot stand te brengen wat er daarvoor nog niet was. De rollercoaster die van idee tot uitwerking raast. Heerlijk. 

Ondertussen mag ik mezelf al meer dan 10 jaar creatieve ondernemer noemen. Als prille twintiger zag ik wel iets in de opkomst van mobiele applicaties. Ik richtte een eenmanszaak op en 6 jaar later leidde ik een internationaal bekroond design bureau. Vandaag help ik innovatieve groeibedrijven met het verbeteren van hun interne werking en bouw ik aan een inspiratieplatform voor creatieve leidinggevenden

Time flies when you’re having fun. 

Creative Leaders  — Inspiratieplatform voor creatieve leidinggevenden

Creative Leaders — Inspiratieplatform voor creatieve leidinggevenden

Van Innovatie naar Organisatie

Ik tokkel trouwens nog steeds vrij veel op mijn laptop. Ik verdiep me echter niet langer meer in code of design, maar wel in management en samenwerking. Ik droom van een wereld waarin zoveel mogelijk mensen hun creatieve energie kunnen omzetten in iets positiefs. Dat ze kunnen surfen op golven van amusement en persoonlijke ontwikkeling en tegelijk bijdragen aan onze sociale en economische welvaart.

Wat me zo inspireert bij groeibedrijven is dat ze hun creatief vermogen maximaal inzetten van bij het begin. Vol enthousiasme gaan ze op zoek naar oplossingen voor problemen waar anderen blind voor zijn. Ze gebruiken of ontwikkelen nieuwe technologie om het de klant zo makkelijk mogelijk te maken. Hun creatieve motor draait op volle toeren.

Wanneer deze jonge bedrijven doorgroeien komt er opeens een punt waarop die motor wat begint te sputteren. Het is een logisch, en onvermijdbaar, gevolg van hun succes. Wanneer er maandelijks meer klanten en collega’s bijkomen komt de organisatie onder druk te staan. Die moet namelijk, net zoals het product, ook mee evolueren. En zo start vroeg of laat de zoektocht naar een organisatiesysteem dat druk wegneemt en groei optimaal ondersteunt.

Organisatie onder druk

Organisatie onder druk

Groeibedrijven hebben nood aan een modern organisatie-systeem.

Het is best heftig wanneer je als management team met deze uitdaging wordt geconfronteerd. Er zijn weinig zaken zo abstract, complex en dynamisch als organisatie. En zo goed als alle organisatieprincipes die we kennen zijn gebaseerd op de beklemmende veronderstelling dat we alles moeten plannen en controleren. Er mag geen ruimte zijn om te proberen en leren.

Ik ken geen enkele innovatieve ondernemer die daar nog in gelooft.

Ikzelf ook niet trouwens. In mijn vorig bedrijf paste ik al die klassieke principes netjes toe. Denk aan zaken zoals functietitels, de 38-uren week, targets en bonussen, timesheets, jaarlijkse evaluatie, dagelijkse planning, … Het maakte mijn teams niet productiever, laat staan gelukkiger. Hoe mooi die titel op hun visitekaartje ook stond. 

Klassieke organisatieprincipes werken vooral voor bedrijven die veel van hetzelfde willen doen. Niet voor innovatieve groeibedrijven die iets willen veranderen en verbeteren. Die het normaal vinden om zaken in vraag te stellen. Zichzelf in de eerste plaats.

Hun cultuur heeft nood aan een organisatiesysteem dat het creatief vermogen optimaal blijft ondersteunen. Gebaseerd op moderne principes waardoor teams snel, slim en efficiënt kunnen voortbewegen. Om hen daar in te kunnen en mogen begeleiden introduceer ik vol trots ons nieuw initiatief Hypernova. Met een team van 8 vooruitstrevende organisatie-experten zetten we onze schouders onder een geweldige missie: zoveel mogelijk mensen helpen om hun creatieve energie om te zetten in iets positiefs.

Hypernova — Organisatieontwikkeling & Management Coaching

Hypernova — Organisatieontwikkeling & Management Coaching

Hello Hypernova - 20 September

Na een intensieve periode van onderzoek en exploratie zijn we tot een uniek model gekomen waarmee organisatieontwikkeling tastbaar en praktisch benaderd kan worden. Ik vertel er op 20 september alles over in mijn presentatie ‘Van Innovatie naar Organisatie’ op ons inspiratie-event Hello Hypernova.

Geen betere manier om onze doorstart te vieren dan een inspirerende avond met tal van andere creatieve ondernemers, managers en teamleads. Neem een kijkje naar de volledige line-up en reserveer snel je ticket. We kijken er naar uit je te ontvangen! 

Tot dan,

Thomas
Oprichter Hypernova


Ben je volop aan het groeien met je innovatieve oplossing? Tijd voor een moderne organisatie-structuur op maat! 

hypernova logo - low res - blacktrans.png